Barberet fisse

Geert laier christensen hørsholm

Står det til hovedparten af danskerne, må disse løsninger gerne være en del af fremtidens pleje. Hvis bare halvdelen af de nye servicejob besættes af ledige, vil ordningen allerede efter et år give overskud til statskassen i omegnen af 50 millioner kroner, viser analysen fra Dansk Erhverv. Også forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har besluttet at undersøge sagerne nærmere, efter at over 100 kunder har klaget. Både samfundsøkonomisk og velfærdspolitisk er det fornuftigt at indføre en hjemmeserviceordning, og jeg ser meget gerne, at vi får en politisk debat om fordelene ved hjemmeservice, siger Jeppe Bruus. Det er noget, der har været meget dyrt for virksomhederne, siger underdirektør i Dansk Erhverv Geert Laier Christensen. Venstre ønsker sammen med de andre borgerlige partier at genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft fra. Ekspert kalder begge ordninger for socialt skævvridende. Ifølge Nykredit er de stigende bidragssatser nødvendige. Fra staten betaler man penge til en skæv økonomisk fordeling, ligesom beskæftigelsen i form af nye arbejdspladser er minimal, siger han. Tror på tusindvis af nye servicejob - Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi ville få flere arbejdsløse og flere indvandrere i beskæftigelse, hvis vi fik en hjemmeserviceordning. Velfærdsteknologien leverer win-win. Høje bidragssatser har en negativ effekt på virksomhederne investeringer og dermed på vækst og beskæftigelse i Danmark. Professoren pointerer, at det bliver velbjærgede børnefamilier fra Hørsholm, der bruger hjemmeservicen, mens lavindkomstfamilier på Vestegnen springer over. Og så man heller ikke glemme, at der teknologisk sker rigtig meget, og vil folk ikke hellere købe en robotstøvsuger eller andre nye opfindelser til at hjælpe dem end at søge tilskud til en rengøringshjælp, siger han.

Videos

Cum on feet. Det var også de stressede børnefamilier og pensionisters råb om hjælp, der fik daværende CD-leder Mimi Jakobsen til at indføre hjemmeserviceordningen tilbage i 1994. Og pensionister uden kræfter til at støvsuge og slå græsplænen, skal også kunne købe sig til billigere hjælp end de kan i dag. På Christiansborg har et politisk flertal krævet, at Nykredit dokumenterer, at det er kravene om finansiel polstring, der ligger bag prisstigningerne. Hjemmeservice skal være et tilbud til både travle børnefamilier og pensionister, mener Jeppe Bruus fra Socialdemokraterne. Blandt de 70-årige er det lidt over halvdelen, der er klar til teknologien. Det er svært at afskaffe ordningen igen, fordi det er de velformulerede, som kommer til at bruge den. Nej, ikke her, det får Jeppe Bruus til at opfordre til, at man i alle politiske partier ser fordomsfrit på hjemmeserviceordningen. Sådan fungerer hjemmeservice og håndværkerfradrag, hjemmeserviceordningen blev sat i værk i 1994 af CD-leder Mimi Jakobsen og statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S). Men Venstre vil ikke støtte hjemmeservice og håber i stedet, at S kommer til fornuft og genindfører håndværkerfradraget.

Geert Laier: Geert laier christensen hørsholm

En kommission skal ikke være en syltekrukke. Vi har i lang tid set med bekymring på de stigende bidragssatser. Fredag vil koncernen forklare sig over for Folketingets erhvervsudvalg. Det er nok der, hvor man har skubbet velfærdsteknologien til det yderste, siger Geert Laier Christensen. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Erhverv står bag. I toppen er høreapparater og kørestole, men også sporingsteknologi, som via en chip kan se, hvor demente befinder sig. Vasketoiletter, der vasker dig efter brug, og intelligente pilleæsker, der minder dig om glemte piller. Dermed stiger skatteindtægterne også. Derfor skal de ske hurtigt, siger han. Undersøgelsen spørger også ind til, hvordan danskerne har det med forskellige teknologier. Hårdtarbejdende børnefamilier skal have mulighed for at købe billig rengøring og vinduespudsning, så hverdagen hænger bedre sammen. Her skal velfærdsteknologi også diskuteres. LÆS OGSÅ: Forestil dig en arbejdsuge på 21 timer. Der er ingen tvivl om, at det vil være folk med pæne indkomster og høje uddannelser, der har råd til hjemmeservice. Derfor mener han, at den offentlige debat bør give anledning til, at der bliver nedsat en kommission, som kan lave en grundig undersøgelse af realkreditinstitutternes højere bidragssatser, ægløsning under menstruation dating over 40 som også virksomheder er ramt. Koncernen er nødt til at have tilført ekstra kapital, hvis den skal kunne leve op til fremtidige kapitalkrav, er meldingen. LÆS OGSÅ: Johanne Schmidt: Forældre er ved at falde om af stress - Alt for mange børnefamilier oplever en presset hverdag, og vi lader dem i stikken, hvis vi ikke kommer med et tilbud, der kan hjælpe. Virksomhederne er hårdt ramt af de høje bidragssatser, der egentlig burde falde. Og fire ud af ti børnefamilier efterlyser mulighed for billigere hjælp til husarbejde og rengøring, påpeger han. Vi mener, at det vil være positivt for dansk økonomi og skabe nogle arbejdspladser, og det vil gøre det muligt for den højproduktive arbejdskraft at ligge flere timer på arbejdsmarkedet. LÆS OGSÅ: Far til fem: Masser af tid til både arbejde og familieliv. Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jeppe Bruus foreslår nu, at Danmark igen indfører en hjemmeserviceordning, der giver danskerne mulighed for at hyre rengøringshjælp eller havefolk med statstilskud. SR-regeringen vil ikke genindføre boligjob-ordningen, som de mener koster mere end 1 milliard kkroner årligt. LÆS OGSÅ: Vild familiestrategi: Sådan klarer far til fem hverdagen. Ordningen var Mimi Jakobsens hjertebarn i en årrække og blev løbende revideret og indskrænket indtil den endelig blev lagt i graven.

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *